Vill du ställa ut din konst digitalt?

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om hur du kommer igång med att ställa ut och sälja din konst online.

Det är enkelt att komma igång och du tar själv betalt av köparen vid överlämningen av konstverken.

Vanliga frågor och svar

När du ställer ut hos oss får du en egen konstnärssida. På denna sida exponeras alla dina alster och verk. Kunder kan via vår webbsida beställa tavlor från alla som ställer ut. Vid beställning bekräftar kund att hen vill köpa verket genom att lägga en reservering. Kund betalar inte i kassan utan efter reservation får konstnären och köparen varandras kontaktuppgifter och tar kontakt. Ni kommer överens om överlämning av verket, då även betalning sker. Ni kan även erbjuda kunden att skicka verket. Köparen betalar då för den extra kostnaden.

Det enda du betalar för att ställa ut via oss är en månadskostnad på 119 kronor. Du betalar ingen provision som du normalt sett gör till ett galleri. Uppsägningstiden är 3 månader. Vi är verksamma hela året så med oss ställer du ut under en längre period och inte enbart under en specifik utställning. 

För att ställa ut på Konstrundan Online så behöver du godkänna villkoren (här är villkoren).

När villkoren är ifyllda och godkända tar vi kontakt med dig. Du får ett inlogg till systemet där du enkelt administrerar ditt konto och kan lägga upp, ändra och ta bort konstverk som du ställer ut. Bilder med mobilkamera går bra så länge bilden ger en rättvis bild av konstverket. Tänk på att det är bilden som säljer.

Vi har lång erfarenhet av digital marknadsföring och kommer att arbeta aktivt med synlighet på Google samt i Sociala Medier. Vi kommer även att arbeta aktivt med PR för att nå ut med att vi finns. 

Självklart ser vi även fördelar med att alla ni som ställer ut hjälper till att sprida budskapet i era kanaler och nätverk. Konstrundan Online är ingen individuell prestation – det är en gemensam satsning där vi alla tillsammans hjälper varandra att synas. 

När kund köpt ett konstverk på Konstrundan Online får ni kontakt med köparen. Affären, betalning och överlämning, slutförs därefter er emellan. Ni tar betalt och kommer överens om tid för upphämtning av konstverket alternativt överenskommelse att skicka verket. Skickas verket så betalar kunden för den tillkomna kostnaden. Upplys gärna i konstverkets beskrivningstext om ni kan skicka verket eller vad det kan hämtas. Tydlig information ökar sannolikheten för försäljning.

Vi tar inte betalt av kunderna – det gör ni. Vi vet att konsten har ett stort värde för er och vill därför att ni ska känna er trygga med att ni faktiskt får betalt. Vi har därför valt att låta er ta betalt av kunden. 

En av följande alternativ måste vara uppfyllt för att ställa ut på Konstrundan Online.
 
1. Konstnärlig högskoleexamen inom fri konst, design eller konsthantverk.
2. Studerande vid svensk eller utländsk konsthögskola.
3. Dokumenterad yrkesverksamhet som professionell konstnär, konsthantverkare eller designer.

Här hittar du fullständiga förmedlingsvillkor för dig som vill deltaga i den digitala konstrundan: Förmedlingsvillkor.