Vill du köpa ett konstverk?

Här svarar vi på de vanligaste frågorna som du behöver veta när du ska köpa ett konstverk genom Konstrundan Online.

Vanliga frågor och svar

Konstrundan är nu öppen och det går bra att redan idag beställa ditt favoritverk.
Vill du veta mer så se svaren på de vanligaste frågorna här nedanför.

Vi har alltid öppet och det går bra att beställa ditt konstverk redan idag. Tänk på att de flesta av konstverken som erbjuds på webbsidan endast finns i ett exemplar. Väntar därför inte för länge med att lägga din beställning.

I spåren av Coronakrisen så har det tyvärr blivit tvunget att ställa in månaga av de fysiska konstrundorna runt om i landet. Tyvärr slår detta hårt mot våra svenska och lokala konstnärer. Konstrundan Online är ett initiativ för att hjälpa konstnärer som ofta har en stor del av sin inkomst från olika konstrundor och besök i sin Ateljé. Genom att beställa konst genom Konstrundan Online hjälper du till att hålla vårt kultur- och konstarv vid liv och samtidigt stöttar du en konstnär under en tuff tid.

Som besökare kan du via vår webbsida beställa/reservera konstverk från alla konstnärer som ställer ut. Vid beställning så reserverar du ett konstverk men betalning sker först när konstverket hämtas. Efter en beställning får du en bekräftelse via mail. Inom 24 timmar därefter får du ytterligare ett mail med konstnärens kontaktuppgifter och konstnären får dina. Ni kommer överens om överlämning av verket, då även betalning sker. 

Efter en beställning får du en bekräftelse via mail. I din mailet hittar du även konstnärens kontaktuppgifter och och vid samma tillfälle får konstnären dina uppgifter. Ni kommer sedan per mail eller telefon överens om överlämning av verket, då även betalning sker. 

Betalning sker efter överenskommelse med konstnären. Om du hämtar verket så betalar du normalt vid detta tillfälle. Vilken betalningsmetod som bäst lämpar sig är en överenskommelse mellan konstnären och dig som köpare. 

I produktbeskrivningen är det ibland angivet om konstverket kan skickas. De flesta konstnärer kan dock lösa en transport, men kostnaden betalas då av köparen. Denna kostnad tillkommer till konstverkets pris.

Undrar du över ett visst konstverk och om det går att skicka så får ni gärna kontakta oss.

När du genomför en beställning genom Konstrundan Online så reserverar du konstverket. Fram till dess att du som kund och konstnären har genomfört det faktiska skiftet av pengar och konstverk – går det att ångra köpet. Skicka ett mail direkt till oss om du vill ångra din beställning: hej@konstrundanonline.se.

Här hittar du fullständiga beställningsvillkor: Beställningssvillkor.